Angst voor draken

angst voor draken blog

Ik hoor regelmatig, maar draken zijn die niet eng? Engelen zien er liever uit. Ik heb niks met draken. Draken bestaan niet. Sanne je bent zweverig……. En ga zo maar door.

Ik vond het tijd dat ik eens een einde ga maken aan deze taboes, en ik ga beginnen met angst voor draken.

En angst voor draken is helemaal niet zo gek!

Want heb jij wel eens een film gezien met een lieve draak? Het zijn meestal bloeddorstige, vuurspuwende monsters toch?

En dit niet alleen afgelopen voorjaar was ik naar Mont-Saint-Michel een abdij in Frankrijk echt supermooi!

Tijdens het bezoek kreeg ik een boekje met daarin het verhaal van aartsengel Michaël. In dat boekje stond dat aartsengel Michaël in het Nieuwe Testament verschijnt in het boek Apocalyps. Waar hij de draak - symbool van kwaad – overwint. In die tijd leefde mensen vol angst en vrees over het hiernamaals en is aartsengel Michaël echt een overwinnaar. (Wat hij natuurlijk ook is he niks verkeerd over aartsengel Michaël)

Maar de verhalen die toen al werden verteld over draken hebben niet echt meegeholpen, om ze als liefdevolle wezens te zien. En toen was het de 4de eeuw.

Draken worden sinds de val van Atlantis als monsters neergezet, iets waar je bang voor moet zijn. En dan kan het zijn dat je angst hebt niet vanuit dit leven, maar misschien vanuit een vorig leven.

Bericht van mijn drakengids Tarus

Ik vroeg aan mijn drakengids Tarus of hij een bericht voor jou heeft als jij angst hebt voor draken:

Ik mag vandaag vertellen over de angsten die mensen hebben voor draken. En zoals je hierboven leest is dat maar al te goed te begrijpen.

De angst voor draken is ontstaan door wat mensen hebben gedeeld over draken en dit gaat terug naar de Atlantis tijd. Draken werkten hier samen met mensen gaven helende energie en kennis door. Doordat het andere tijdperk aankwam en de meeste van ons draken in slaap zijn gegaan, zoals jullie dat noemen. Konden mensen die draken energie deelden het niet meer waarmaken. Sommige mensen wel die hadden steun van hun eigen drakengids, maar vele die probeerde faalde. Het was een lastige tijd mensen zaten in tweestrijd aan de ene kant hun geloof in draken en aan de andere kant mensen die tegen hun waren.

Draken energie vaagde weg en niet veel mensen hadden het er meer over. En zo is het ontstaan dat draken werden neergezet als monsters, omdat zij de mensen niet meer wilde helpen en uiteindelijk verslagen moesten worden.

Gelukkig zijn de tijden nu anders, jij leest deze blog en weet dat het anders is toch?
Wij zijn echt de goede en het is aan jouw om jouw overtuigingen of angst los te laten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Lief mens laat je niet leiden door angst, en weet ook als je deze fase voorbijgaat dat je groeit.

Lief mens ik wens je een fijne dag
Liefs Tarus.

Wil je meer leren over draken? Draken & Spiritualiteit is een online cursus, gericht op draken en spiritualiteit. Het eerste deel van de cursus gaat over spiritualiteit waarin jij de basis leert om uiteindelijk in deel 2 goed in contact kan komen met de draken. Meerdere meditaties/visualisaties nemen jou mee naar de drakenwereld klik hier voor meer informatie.

 

Tijdens iedere verandering van het element verstuur ik een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief schrijf ik over het nieuwe element en wat je kan verwachten. Inschrijven op nieuwsbrief klik hier.

© 2024 Sanne Bak | privacy verklaring | algemene voorwaarden | disclaimer | KVK 78616514